Основателят на руската частна военна компания (ЧВК) Вагнер Евгений Пригожин заяви, че приема да

...
Основателят на руската частна военна компания (ЧВК) Вагнер Евгений Пригожин заяви, че приема да
Коментари Харесай

Култово изказване! Как Пригожин пази Русия

Основателят на съветската частна военна компания (ЧВК) " Вагнер "  Евгений Пригожин заяви, че приема да бъда сравняван с монаха Григорий Распутин, лекувал сина на цар Николай Втори от хемофилия. В същото време Пригожин сподели, че работата му не е да стопира кръвотечения, а да пролива кръвта на враговете на Русия, съобщи Ройтерсм представена от Българска телеграфна агенция.

" Не съм доста осведомен с историята на Распутин, само че доколкото ми е известно, значимо негово качество е било, че е съумял да спре кръвотечението на младия царевич със заклинания ", съобщи той, представен от пресслужбата си, в коментар на публикация от края на предходната седмица във в. " Файненшъл таймс ", в която възходящото му въздействие в Кремъл е оприличено на това на Распутин върху брачната половинка на последния съветски цар.
-->
" За страдание, не мога да спирам кръвотечения. Аз пущам кръв на враговете на нашата татковина. И не със заклинания, а в директен допир с тях ", съобщи Пригожин.

Той призна едвам неотдавна, че е основал групата " Вагнер ", която играе значима роля в опитите на Русия да откри цялостен надзор над украинската Донецка област.

Бойци на частната военна милиция също така са ситуирани в редица африкански страни, където водят война най-много против екстремисти. През последните месеци в интернет се популяризират видеозаписи, на които основателят на " Вагнер " убеждава съветски пандизчии да се включат в боевете в Украйна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР